התחברות לחשבון אישי

להגשת מועמדות עליך להתחבר לאתר

פעם ראשונה? הרשם עכשיו


10/10/2016

לעמותה חינוך לפסגות-דרוש/ה רכז/ת מרכז העמותה בטירה – על יסודי - בהיקף 75% משרה-139

רכז/ת לעמותה

תחומי אחריות: * ליווי וחניכת צוות ההדרכה בפן המקצועי והפדגוגי. * שותפות בהובלת הפעילות החינוכית והחברתית במרכז. * שותפות במעקב אחר תהליכים חברתיים-רגשיים ולימודיים של חניכי המרכז * קשר עם שותפי המרכז - צוותי בתי"ס, שותפים קהילתיים ועיסקיים במידת הצורך. * גיבוש וניהול פרויקטים מקומיים כגון: ימי שיא, טיולים ועוד.
דרישות המשרה
ניסיון נדרש: * לימודים לתואר אקדמי – חובה. * ניסיון תעסוקתי במסגרת חינוכית * ניסיון בהדרכה עם ילדים ובני נוער - חובה * ידע וניסיון ניהולי - יתרון * עבודה בשעות אחה"צ/ערב, בנוסף לעבודת הכנה בבית. אפשרויות קידום והתפתחות בעמותה. העבודה מתאימה לסטודנטים. תאריך תחילת עבודה: מיידי דרושה שפת אם ערבית
היקף משרה
משרה חלקית
אזור
אזור השרון
עיר
טירה
10/10/2016
חזרה ללוח הדרושים
שלח משרה למייל
מלאו את הפרטים הבאים:

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

  • מפתח הדרכה | מפתחת הדרכה

    מפתח הדרכה | מפתחת הדרכה

    מידע על תפקיד מפתח הדרכה או מפתח התדרכה והדרישות לתפקיד. בנוסף הצעות עבודה של משרות מפתחי הדרכה, חיפוש עבודה ופרסום מודעת דרושים של פיתוח הדרכה.
  • הגננת

    הגננת

    הגננת היא המחנכת של הילדים בגן הילדים או במעון. בישראל הרבה תפקידים נופלים על הגננת ולכן לכל גננת דרושים גם כישורים נוספים לעבודה. הגננת - אתר דרושים בחינוך.

  • מרצה

    מרצה

    מידע על תפקיד מרצה (מעביר הרצאות) והדרישות לתפקיד. בנוסף הצעות עבודה של משרות מרצים (חיפוש עבודה) ופרסום מודעת דרושים של מרצים.
  • בייביסיטר | שמרטפות

    בייביסיטר | שמרטפות

    מידע על תפקיד של בייביסיטר (שמרטף) ודרישות התפקיד לעבודה כבייביסיטר. בנוסף הצעות עבודה למשרות בייביסיטר ופרסום מודעת דרושים בייביסיטר באתר דרושים בחינוך.
  • מבשלת | טבחית

    מבשלת | טבחית

    מידע על תפקיד מבשלת (טבחית) והדרישות לתפקיד. בנוסף הצעות עבודה של משרות מבשלת (חיפוש עבודה) ופרסום מודעת דרושים של מבשלת (טבחית) באתר דרושים בחינוך.
  • האם תהליך חפיפה נכון ישפר את תפוקת העובד?

    האם תהליך חפיפה נכון ישפר את תפוקת העובד?

    מעסיקים רבים נוטים לקלוט את העובדים ומיד "זורקים אותם למים" אך חלקם עלול להתקשות ולעזוב. בעזרת תהליך חפיפה והכשרה נכונים ניתן לשמר את העובדים ולשפר את התפוקה.