הסתדרות המורים
הסתדרות המורים היא ארגון מייצג למורים וגננות בישראל. במאמר תוכלו לקרוא על הסתדרות המורים ופעולות הסתדרות המורים. מאמר על הסתדרות המורים דרושים בחינוך מציגים.
הסתדרות המורים הינו ארגון המייצג גננות ומורים בישראל. זהו ארגון מקצועי וותיק מאוד, אשר הוקם עוד בשנת 1903. בארגון חברים מעל 150,000 גמלאים ועובדי הוראה חינוכיים.
פרסום מודעת דרושים חינם
בעבר בתי הספר בישראל נוהלו על ידי אגודות שונות וועדים שונים. הגופים קבעו את הקו החינוכי והאג'נדה. כל ארגון הציע לעובדי ההוראה תנאים שונים. חלק מבתי הספר לא לימדו עברית, והציונות לא הייתה קונצנזוס. בעת בה ניסו לארגן את היישוב היהודי, הוקם "איחוד המורים" אשר שינה את שמו בהמשך (1928) להסתדרות המורים. בייסוד הארגון קבעו גם מטרות שונות, כגון שיפור מצב החינוך בישראל, מתן צביון עברי לבתי הספר, החייאת השפה העברית ושיפור תנאי המורים. כמו כן, ידעו שכדי להקים את הסתדרות המורים דרושים גם אנשים שיקדמו אותו ולכן נבחר ועד מנהל לארגון.
בתחילת דרכה נאבקה הסתדרות המורים על השפה והלשון העברית, במקום גרמנית או יידיש. בנוסף פעלה לשיפור רמת ההוראה ונקבע כי כל עובד הוראה חייב להבחן מקצועית (הוכנו חומרי לימוד לבחינות מטעם הסתדרות המורים) וכמו כן התקיימו השתלמויות מקצועיות. הסתדרות המורים גם הפיקה חוברות לימוד וספרי לימוד לבתי הספר.
להסתדרות המורים דרושים תכנים לימודיים
הסתדרות המורים הכינה ותכננה תוכנית לימודים לבתי הספר, לכל שכבות הגיל. כמו כן, פעלה ויזמה מחאות על מנת לקדם את האג'נדה הציונית. ההסתדרות הוציאה מילון עברי. הסתדרות המורים יזמה מאז ועד היום גם שביתות מורים שונות. השביתות נגעו בין היתר בשפת ההוראה, בנושאי שכר ותנאים ועוד. כמו כן הוציאה הסתדרות המורים את העיתון "הד החינוך" שכולל גם את דבר הסתדרות המורים וגם מאמרים בנושא חינוך והוראה.
בעת הקמת המדינה, הסתדרות המורים כבר לא קבעה את המדיניות החינוכית, והפכה למייצגת של עובדי ההוראה מול המעסיקים. כמו כן לאחר מכן, הצטרפה הסתדרות המורים להסתדרות העבריים וגם התאחדות הגננות הצטרפה להסתדרות המורים שהפכה להסתדרות המורים והגננות. בשנת 1958 פרשו מורים בבתי הספר העל יסודיים מהסתדרות המורים והקימו את "ארגון המורים". הסתדרות המורים המשיכה לפעול ויזמה בין היתר שנת שבתון למורים. בשנת 1997 החליטה הסתדרות המורים לפרוש מההסתדרות הכללית ולחזור להיות איגוד עצמאי. הסתדרות המורים פעלה בין היתר למען רפורמות שונות כמו "אופק חדש".
לקידום הסתדרות המורים דרושים היו אנשים מתאימים
הסתדרות המורים היום מאחדת מספר עובדים הוראה שונים: גננות, מורי חינוך יסודי, מורי חינוך על יסודי, מורי אולפני עברית, מורי חינוך גופני, מורי מכללות, מורי סמינרים, מנהלים, מפקחים, מדריכים, מנהלי מחלקות חינוך, גמלאי המערכת, מורים למקצועות שונים נוספים. כמובן שכדי להחזיק את הסתדרות המורים דרושים הצטרפויות נוספות של עובדי הוראה כל הזמן. כיום הסתדרות המורים נמצאת ברחוב בן סרוק 2 בתל-אביב ופועלת למען שיפור רמת ההוראה ושיפור תנאי המורים.
אנחנו שמחים שקראתם את המאמר על הסתדרות המורים - דרושים בחינוך הוא מיזם חברתי לחיבור בין מעסיקים למחפשי עבודה בתחום החינוך וההדרכה.