הרובוטים שמסננים את קורות החיים שלך
אלו שמסננים את קורות החיים שלך הם בעצם רובוטים. כדי לעבור את הסינון הראשוני, חשוב "לדבר את שפתם" של הרובוטים הללו, אחרת קורות החיים שלך לא יגיעו לאף אחד.
עם התפתחות הטכנולוגיה והצפה בקורות החיים למשרות השונות, מנסים המגייסים לייעל את תהליכי הגיוס השונים. כך, הומצאו תוכנות שונות (רובוטים) שנועדו לחסוך בזמן של המגייסים ולשפר את תהליכי הגיוס השונים ולחסוך בזמן.
הרובוט יבצע לרוב את "הסינון הראשוני"
זה חלק חשוב ביותר בתהליך שבעצם הרובוט מנתב את קורות החיים למגייס או לחילופין מסנן אותם מהמגייס. במקרה של סינון – המגייס כלל לא יראה את קורות החיים שלכם, גם אם אתם מתאימים בדיוק למשרה.
איך מדברים בשפת הרובוטים?
מדובר בדרך כלל בנושאים טכניים שכל אחד יכול בקלות לפתור אותם.
קובץ וורד בלבד
מועמדים רבים נוטים לכתוב קורות חיים ולאחר מכן לשמור אותם בקובץ PDF או לסרוק אותם או לצלם אותם לקבצי תמונות. הרובוטים קוראים טקסט בלבד, לכן חשוב לשמור את הקבצים בצורה של וורד (word) בלבד, ובסיומת doc או docx ולא סיומות אחרות.
ללא טבלאות
לעיתים נוח לנו לסדר את קורות החיים בטבלה. נראה לנו שגם למגייס יהיה קל לקרוא אותם כך. זה נכון, אך הרובוט יסנן אותם בדר"כ לפני כן, מאחר והוא מתקשה להבין את הטבלאות. אל תכתבו את קורות החיים בתוך טבלה.
ללא צבעים
קורות החיים נראים נורא נחמד בצבעים, אך גם אלו עלולים לבלבל את הרובוטים. ניתן לעשות הבלטה (bold) או קו תחתון, אך אל תשתמשו בצבעים, אין בכך טעם.
ללא תמונות
תמונות מוסיפות אמנם צבע ויצירתיות, אך התמונות מבלבלות את הרובוט. הוא לא מבין ולא יודע איך לקרוא אותן, ולכן אל תשלבו תמונות בקורות החיים שלכם.
מילות מפתח
חשוב שתשלבו מילות מפתח רלוונטיות שכוללות גם את ההשכלה, הניסיון שלכם ואת המשרות שאתם מחפשים. מגייסים רבים מחפשים אותם באמצעות הרובוטים בקורות החיים. מומלץ לשלב מספר אפשרויות של המילים. לדוגמא, מועמדת שעבדה כסייעת במעון – כדאי לכתוב "עבדתי כסייעת / מטפלת במעון". כך המגייס שיחפש מועמדת שעבדה כמטפלת יגיע אליך מהר יותר.
לסיכום, רוצים לעבור את שלב הסינון הראשוני? דברו את שפתם של הרובוטים והקלו עליהם לקרוא את קורות החיים שלכם, לאחר שתגיעו למגייס, שיעניין בהם ויפעיל שיקול דעת – יהיה לכם יותר סיכוי להתקדם בתהליך. בהצלחה.