התחברות לחשבון אישי

להגשת מועמדות עליך להתחבר לאתר

פעם ראשונה? הרשם עכשיו

מאמרים

להיות הורים טובים יותר לילדים שלכם

הורים טובים יותר

כולנו רוצים להיות הורים טובים. אבל איך עושים את זה? האם זו ההרגשה שאנחנו עושים את המקסימום למען הילדים? האם מדובר בתחושה של הילדים? הנה כמה רעיונות ממש מעניינים.

לכל אחד ואחת מאיתנו, יש את הרצון להיות הורה טוב יותר לילד שלנו. אך מה זה אומר בעצם להיות הורה טוב יותר? כאן ננסה לתת כמה עקרונות להורות טובה יותר, על בסיס מתן יכולות וכלים לילדים שלנו, כאלו שיעצבו את האישיות והאופי שלו בעתיד ויתנו לו את האפשרות לכל התמודדות עתידית.

מה זה אומר להיות הורים טובים?

סמכו על הילד שלכם והאמינו במסוגלות שלו וביכולות שלו. אפשרו לו להתנסות, אפילו שהוא עדיין לא עושה את הדברים בצורה טובה כמוכם (גם אתם הייתם פעם קטנים). תנו לו הרגשה טובה שהוא מסוגל ועזרו לו להצליח!

הורים טובים אמורים להעניק לתינוק את כל צרכיו וללמד אותו לרכוש כלים להתמודדות בעתיד.

אך לא מדובר רק בכך. אנו רוצים שהתינוק שלנו יגדל להיות אדם מאושר, שאוהב את עצמו ודואג לעצמו. לכן עלינו להיות עבורו מודל לחיקוי לעתיד.

כמה טיפים איך להיות מודל לחיקוי לילד שלכם

* היו חיובים ומאושרים בחלקכם, שום דבר אינו מובן מאליו וחשוב להודות על מה שיש לכם.

* אל תוותרו על החלומות שלכם, גם אם הם מאתגרים במיוחד.

* היו עקביים והאמינו בעצמכם.

* קבלו את זה שאף אחד אינו יכול להיות מושלם בכל הדברים, גם לא אתם. לכן אל תצפו מילדכם להיות הכי מושלמים, הכי יפים, הכי מצליחים. זה מפני שמדובר במשהו לא מציאותי ועלול לגרום סתם לתסכול לילד. היו מי שאתם ותנו לילד שלכם להיות מי שהוא. זה בסדר ולא צריך לחקות אחרים כי לכל אחד יש את הייחודיות שלו.

* שתפו את הילד בקשיים ותנו לו לבטא את הקשיים שלו. למדו את הילדים להתמודד עם קשיים ואל תתעלמו מהם. כל אחד יכול להרגיש תסכול, קנאה, כעס, עצב, פחד. תנו להם לבטא את הקשיים שלהם ועזרו להם להתמודד עם הרגשות השונות.

* בתוך כל אחד מאיתנו קיים "הילד הקטן", למרות שהתבגרנו ונעשינו רציניים יותר. אל תשכחו לתת מידי פעם להילד הקטן שבכם לצאת החוצה - לצחוק, לשחק ולהשתטות - זה אף פעם לא מזיק.

* תנו לילד שלכם אהבה, אך הציבו לו גם גבולות. ילדים לא יודעים עדיין מהו הקו האדום ואתם צריכים לסמן להם אותו. זה לטובתם. ילדים שאין להם גבולות פשוט מבולבלים ולא יודעים מה כן ומה לא. למרות הגבולות, לעולם אבל לעולם אל תאשימו את ילדכם ואל תעבירו עליהם ביקורת. אשמה וביקורת הן דפוסי התנהגות הרסניים ביותר, וגורמים נזק בלתי הפיך לנפש.

* אל תנסו לשכנע את עצמכם או אותם להתכחש לרגשות. למדו אותם איך להתמודד עם רגשות וכוונו אותם לנצל את האנרגיות לעשיית דברים חיוביים ולחשיבה חיובית. אם ישנם אנשים שליליים בחייכם או בחיי ילדכם השתדלו להתרחק מהם. התחברו לאנשים חיובים.

* גם אם אתם כועסים, או ילדכם כועסים, לימדו ולמדו אותם למחול ולסלוח המחילה והסליחה גורמים להקלה ולרפואת הנפש, לעומת הכעס והטינה שגורמים להרגשה רעה ולמחלות.

* אפשר להשתנות. גם אם התנהגתם עד עכשיו בצורה אחרת תמיד אתם יכולים להתחיל!

לסיכום, המשפט של המורה הרוחנית והסופרת - לואיז היי שאימצתי אותו והוא מלווה אותי כבר למעלה מעשרים שנה: "כל רגע בחיים הוא נקודת התחלה חדשה ".

כותבת המאמר היא שרה מלכה, יועצת התפתחותית וחינוכית לגיל הרך, בעלת 30 שנים של ניסיון בעבודה עם הגיל הרך, ומנהלת קבוצת הפייסבוק ניצנים בחינוך

שלח לחבר

מלאו את הפרטים הבאים: