התחברות לחשבון אישי

להגשת מועמדות עליך להתחבר לאתר

פעם ראשונה? הרשם עכשיו

מאמרים

ניהול משא ומתן על שכר - איך ומתי עושים זאת?

ניהול משא ומתן על שכר - איך ומתי עושים זאת?

משא ומתן על שכר צריך לדעת איך ומתי לנהל. ניהול משא ומתן כזה שלא בתזמון והצורה הנכונה יכול גם לגרום לאי העסקה או סיום העסקה של עובד. מה העקרונות לניהולו?

אתם מרגישים שאתם העובדים הכי טובים ומגיע לכם שכר גבוה יותר? יכול להיות. אבל גם לבקש צריך לדעת איך. כדי לעשות את זה, חשוב להסתכל גם מהצד של המעסיק. מעסיקים רבים מחפשים עובדים טובים ואיכותיים, שיתמידו בעבודה לאורך זמן, יצברו ידע וניסיון וישתמשו בו לטובת העסק והלקוחות.

במקרים רבים, מעסיקים ועובדים נרתעים ממשא ומתן על שכר, והרתיעה הזו מובילה את הקשר בתחילתו או באמצעו לסיום שלא בצורה נעימה. אז מה עושים?

בוחנים הצדקה

המעסיק הסביר לכם מה השכר שהוא משלם? אין בעיה, תבחנו מה ההצדקה לבקש שכר גבוה יותר. האם יש לכם ניסיון קודם שיעמוד לטובת העסק? האם יש לכם השכלה רלוונטית? ספרו זאת למעסיק ובדקו את תגובתו.

לבקש העלאה בפגישה פנים מול פנים

משא ומתן על שכר (בראיון העבודה או בהמשך העסקה) יש לבצע פנים מול פנים בלבד. ניהול מו"מ כזה בטלפון יביא אתכם ככל הנראה לדרך ללא מוצא. המעסיקים רואים בכך חוסר רצינות משווע. מועמד שאפילו לא ראו מנהל איתם משא ומתן בטלפון. ובכל מקרה, האם לא תעדיפו לנהל את המו"מ לאחר שתוכיחו את הכשרון שלכם בראיון פנים מול פנים? זה בטוח יגדיל את הסיכוי להצלחה.

העלאת שכר לאחר תקופת ניסיון

אתם חושבים שהשכר נמוך? צריכים לעבור חפיפה? הציעו למעסיק תקופת ניסיון של מספר חודשים להוכיח את עצמכם. סכמו איתו מראש שבמידה ותתמידו בעבודה, ותוכיחו עצמכם בתקופת הניסיון או לאחר סיום החפיפה בהצלחה, השכר יעלה בהתאם. מדובר באפשרות win win טובה לשני הצדדים, בה תוכלו להראות למעסיק שאתם רציניים ומחפשים עבודה לטווח הארוך.

העלאת שכר לאחר שנת עבודה

מקובל לבקש העלאה לאחר שנת עבודה אצל המעסיק. בדרך כלל מבקשים העלאה בהנחה ויודעים שהמעסיק מרוצה מכם. איך יודעים? קודם כל הוא ממשיך להעסיק אתכם. שנית, מרגישים. שלישית, מבקשים פידבקים מעת לעת מהמעסיק (דבר שיראה לו גם שאכפת לכם).

העלאת שכר בעקבות שינוי תפקיד

התקדמתם בתפקיד? קיבלתם יותר אחריות? מקובל לבקש תוספת בשכר גם במקרה כזה.

איך לבקש העלאת שכר?

מקובל לבקש את העלאת השכר בפגישה רשמית (מבקשים לדבר עם המעסיק). בזמן הפגישה שואלים אם הוא מרוצה מכם ולאחר מכן מציינים גם אתם את שביעות רצונכם מהעבודה. מבקשים ממנו לשקול העלאת שכר (ניתן לציין למה אתם מצפים – חשוב מאוד להיות ריאליים). מומלץ לתת למעסיק כשבוע-שבועיים לחשוב על בקשתכם ולהחזיר לכם תשובה מסודרת. כמובן שאסור לאיים (אם לא אני אעזוב) ולא ללחוץ (אני רוצה תשובה היום). היו סבלניים – זה ישתלם לכם.

לסיכום, גם ניהול משא ומתן על השכר הוא מיומנות ויש לבצעו בצורה ובדרך הראויים והמכובדים ביותר – וזאת בכדי להצליח בו. בהצלחה.

שלח לחבר

מלאו את הפרטים הבאים: