התחברות לחשבון אישי

להגשת מועמדות עליך להתחבר לאתר

פעם ראשונה? הרשם עכשיו

מאמרים

שאלות לראיון עבודה של בייביסיטר / מטפלת

שאלות לראיון עבודה של בייביסיטר / מטפלת

אנחנו הורים נפלאים, משקיענים ושומרים הכי בעולם על הילדים. לכן חשוב לכולנו למצוא את הבייביסיטר שתיתן לנו שקט נפשי ותעניק ביטחון לילדינו. מה שואלים בראיון העבודה?

לא קל להיות הורים ואנחנו מרגישים אחריות רבה על ילדינו. לכן, חשוב לנו שבזמן שאנחנו איננו איתם, יטפל בהם מישהו בצורה הכי טובה שאפשר, בדיוק כמו שאנחנו היינו רוצים.

איך למצוא את המטפלת / בייביסיטר המתאימה לילד שלי

הכל מתחיל בראיון העבודה שאנחנו עושים לבייביסיטר. ראיון בו נוכל לתהות על קנקנן של המועמדות ולהבין בדיוק מיהי הדמות שאנחנו הולכים להעסיק. מה השאלות שכדאי לשאול ולמה?

רקע כללי עליכם

מומלץ לפתוח ברקע כללי, לספר קצת עליכם ועל הילד / ילדה / ילדים. חשוב שהמועמד יתחבר לתהליך הכי טוב שאפשר ויבין עם מי הוא אמור לעבוד. כמו כל מקום עבודה – גם כאן זה חשוב.

הכירו את המועמד/ת

כדאי לשאול את המועמד שאלות עליו. ניתן להתחיל בשאלות כגון "ספרי לנו על עצמך" כדי להכיר את המועמד והרקע והאופי שלנו, "מה אתה עושה בזמנך הפנוי?", "מדוע אתה רוצה לעבוד עם ילדים?" , "האם יש לך ילדים / נכדים?".

ניסיון תעסוקתי והכשרה

חשוב להבין האם למועמד יש ניסיון ואיזה. חשוב לשאול שאלות כמו "האם יש לך ניסיון בתחום" , "כמה שנים ניסיון?" "עם אילו גילאים עבדת?", "מדוע עזבת את מקומות העבודה האחרונים?", "במה אתה עוסק בנוסף לבייביסיטר?", "האם יש לך הכשרה בתחום?" , "האם תסכים גם להכין אוכל / לנקות?"

זמינות המטפלת / בייביסיטר - עיסוקים נוספים

חשוב להבין מהמועמד את רמת הזמינות שלו לעבודה. לצורך כך נסביר בדיוק מה אנחנו מחפשים – אילו ימים ושעות נדרשים ממנו. חשוב לבדוק ולשאול "האם יש לך לוח זמנים קבוע?" , "האם אתה מוכן לעבוד בימי שישי / שבת / חג / לילות?" , "מתי תוכל להתחיל לעבוד? " , "לאיזו תקופה תוכל להתחייב?", "האם יש לך מגבלות כלשהן בקרוב?".

ציפיות שכר של המטפלת / בייביסיטר

תוכלו לציין בפני המועמד כמה אתם נוהגים לשלם, או לשאול "מהן ציפיות השכר שלך?".

אופי והתנהגות במצבי קיצון

מומלץ לשאול את המועמד גם שאלות שאינן צפויות בכדי לבחון את התנהגותו במקרי קיצון. לדוגמא: "מה תעשה במידה והילד יבכה ללא הפסקה?" , "מה תעשה אם הילד לא יקשיב לך במשך זמן רב?" , "כיצד תפעל במידה והילד נפצע חס וחלילה?" , "מה תעשה במידה והילד ילך לאיבוד?" , "מה תעשה במידה והילד יזרוק עליך צעצוע?" וכדומה. מטרת השאלות לבחון מקרי קיצון והתנהגויות לא צפויות.

בדיקת ממליצים

אולי הבדיקה החשובה ביותר היא בדיקת הממליצים. כמובן, שניתן בנוסף לממליצים לבקש גם תעודות לימודים / תועדת יושר וכדומה. אך אין כמו שיחה עם ממליץ בכדי להבין מול מי אתם עומדים. הממליץ כבר יסביר לכם הכל.

לסיכום, כדי לבחור את המטפלת / הבייביסיטר לתינוק או הילדים שלכם, כדאי לעשות בדיקה מקדמית, שמתחילה בראיון העבודה. הקפידו וערכו שיחה נעימה ומקיפה כדי שבהמשך הדרך תוכלו לישון בשקט בלילה. בהצלחה.

שלח לחבר

מלאו את הפרטים הבאים: